004 Modemi

Jednom prilikom jedna banka koja je u to vrijeme bila u vlasništvu države (pitaj boga kojom su mutljavinom došli uopće do nas) tribala kupit nekih 15-20 modema, ali ne ki ovi iz kinder jaja šta se danas prodaju, u stvari ne prodaju se više, nego pravih externih modema na COM port US Robotics Courier. Inače su bili skupi ki vrag, a šef je još diga cijenu u nebo naravno dajući time ekskluzivnost ciloj priči. Jebeš hardver koji je jeftin…

U svakom slučaju tribalo je te jebene modeme naručit iz zemlje koja je nekoć pripadala Indijancima, međutim nešto se gadno zakompliciralo i cila priča je upala u ler. Kako je krajnji kupac tih modema ipak bila banka (koja je već prihvatila našu ponudu) njima je bilo daleko lakše napravit prijenos novca prema vani nego nama, međutim u tom slučaju bi saznali kolika je naša zarada.

Sad dolazi na red sva genijalnost hrvatskog uma – nakon pola jutra dogovaranja telefonom i nekih “važnih i hitnih faxeva” posal je zaključen na način da će banka sama platit modeme amerikancima, a da će nama platit našu maržu i modemi idu direkt njima a priko nas se samo prošetaju papiri.

Strašno…