079 Definicija Facebook-a

Nema dugo da mi je konačno puka film. Počeću od kraja.

Reducira san broj prijatelja na Facebook-u sa 200 na 40 za 3,14 minuta. Ostavija san samo najuži krug ljudi, rod koji živi van mog mjesta boravka, nekoliko prijatelja s faxa, nekoliko iz mladosti, nekoliko iz IT, nekoliko s Traviana, nekoliko pametnih s ovog bloga.

Ostali, jebite se lagano. Ionako mi je dopizdilo čitati glupe statuse tipa “Super, večeras izlazak u neku prčiju” (od udanih žena…) ili glupe komentare tipa “Super ti je haljina na ovoj slici, baš si cool” (a haljina ista moja koltrina u dječjoj sobi).

Ja san prije stavlja neke šaljive statuse, ali zadnjih godinu-dvi dana samo bacin oko ima li ko od stare ekipe da malo proćakulamo. Neke nisan vidija 20-25 god.Od srednje škole.

Kad napišen status obično bude neka zajebancija tipa “Jedva čekan da se žena okupa da mogu ić srat” i to stoji uru-dvi vrimena i onda formatiram svoj zid prije spavanja.

Međutim, uvik mi je bilo glupo i adolescentski zajebanciju online komentirati u RL. Jebo te, život je život, posal je posal, a zajebancija je zajebancija. Nećemo valjda na FB održati SPRZ ili lajkati rabate od dobavljača?

Koja je kap koja je prelila čašu?

Budući da mi radno vrime počinje u 8, a iman do posla 8 minuta logično je da krećen iz kuće u 7:52. Dok mlađe mladunče namistin u sic 52 sekunde, paljenje motora, šlajfanje, i na poslu san u 8:05. Taman prije šefa…

I tako, nema dugo, mi taman ulazimo u vozilo kad susjeda iz gornjeg ulaza (prijateljica na FB, sada bivša) viče “Alo dečko čekaj, stani, zaspala san…” I tako sila ona iza mene i onda ono, započinjanje glupih jutarnjih spika tek tolko da se nešto prosere (inače ja sa ženon ujutro progovorin tek kad izlazi iz aute na odredištu), pa jadna nije imala o čemu ujutro u 8 manje nešto srati (a probudila se prije 10 minuta) pa je našla za shodno srati o fejsu.

Žena muči. Dok nije ova izašla. “Jeli, šta ti mene sramotiš a?” – “Aj u kurac ti i ona!”

Nisan tija na poslu drkeljat po FB, ionako me šef jebe šta igran Travian (8 puta po 20 sekundi za vrime radnog vrimena), pa san pričeka da dođen kući i u miru napravin masakr.

I sad dajen definiciju: FB služi da ljudi koji se INAČE NE VIĐAJU jer su udaljeni 10.000 km i 10 vremenskih zona mogu malo biti u toku jedni s drugima, da vidu slike, da saznaju šta rade, uglavnom da na neki način komuniciraju ako nisu istovremeno online.