087 Malo dijete

Šta čovik, humanus biped vulgaris, najviše voli?

Sad bi neki rekli pare, žene, brze četverotočkaše, svaki dan kil droge itd… Neka ih. Sve ovo nabrojeno se kako tako može priuštit. Jebi ga, skupiš neku kintu pa kupiš neku kantu, malo keš malo kreda, ili ako nemoš sam uvatit žensku uvik ima mračnih kantuna di za 50 kn… oša san u kurac.

U svakom slučaju, većina stvari koje ljudi najviše volu u principu mogu sami sebi ostvarit. Teško, ali mogu .Međutim, onu stvar koju ja najviše volin ne mogu se nikako sam pobrinit da je iman, ma koliko štedija ili ne znan ni ja šta.

Ja najviše volin dobre vijesti. Recimo vijest da ću dobiti nešto. Čak mi je draža sama ta vijest nego to nešto. Je čovik beštija i prokletinja…

Dobra vijest je maderfaking zakon. Odgovorno tvrdin da ne postoji droga i nikakva kemija šta danas mladost čvaka (jadna im školska tašna…) koja čovika može tako brzo, kvalitetno dignit iz dna u neslućene visine kao dobra vijest.

Naravno, postoji više vrsta dobrih vijesti, pa prije nego šta kažen koja je moja dobra vijest, da malo razdijelimo dobre vijesti na standardnih 1, 2a i 2b. Pod 1 su čiste dobre vijesti, a pod 2 su dobre vijesti sumnjivog karaktera i upitnog morala.

1 Stvarno dobre vijesti

Ovo su jedine istinske dobre vijesti. One ne donose ogromne količine šuštavih novčanica bez pokrića u zlatu i sa masonskim obilježjima, ali čine čovika sretnim.

Npr. iša ja nikidan (za vrime radnog vrimena) do gradske knjižnice dignit knjigu i prolazin priko parkinga i vidin lipu kožnu futrolu za mobitel, stvarno jebačku. Triba li napomenit da san odma zna čija je i da san ima broj od čovika u svom mobitelu? Jači san od Nika Praskatona za 3 klase… futrola je bila na krovu aute, pripozna san auto i tablicu i zva čovika. Njemu je to bila tako dobra vijest.

Mojoj ženi je dobra vijest kad kaže mladunac da je dobija 4 iz hrvatskog. Nekim ljudima je dobra vijest kad dobiju obavijest da je pa sustav, pa in još ovrha nije sila za šugavih 120 kuna čistoće…

Smušenim ljudima je dobra vijest da je u biti petak, iako su oni cili dan mislili da je subota, tako da imaju skoro 4 dana vikenda.

Budalama je dobra vijest da im je povećalo dozvoljeni minus…

2a Dobre vijesti koje i nisu dobre vijesti

Ovo je zajebana kategorija dobrih vijesti. Da pojasnimo, vrlo vjerojatno prosječni biped koji se krije iza 385 pozivnog broja dobije tjedno bar jednu dobru vijest iz ove kategorije. Tipa osvojili ste putovanje na Tenerife, samo ćemo vam jebati majku, a to ćete skužiti kad izađete iz aviona da je boravišna pristojba 300 Eura po glavi o kojoj niko ništa nije govorija. I da je gutalj vode 1 Euro.

Isto tako u ovu kategoriju spadaju i osvajanja ko zna kojih pičaka materinih od Mozaik knjige, jeba te iša san jedan put proučit ono njihovo smeće izgubija san se, mozak mi je izgorija kurca nisan razumija, odma san iša riješit 2-3 neodređena integrala da odmorin mozak.

U ovu kategoriju spada i dragi trudna sam. To je dobra vijest ako ti kaže žena, ali ako ti kaže sekretarica ili tamo neka šta si je pijan natega iza kantuna, odjeba si karijeru.

Možemo i neke medicinske izraze također ode istaknit kao npr. “Imamo dobre vijesti, nemate sidu.” – “Uf, pa mi je kamen sa srca.” – “Ali imate triper i vi i vaša supruga i suprugin šef i šefova ljubavnica, inače vaša sestra od koje je sve ovo i krenulo.” Ovo je isto jebena situacija…

2b Dobre vijesti koje su za nekoga drugoga loše vijesti

U ovu kategoriju spadaju vijesti tipa bogati stric, inače stara blunčina i njufer, je otega papke i sav svoj imetak ostavija svom jedinom nećaku tj.tebi, a to je nekih 7-8 miljuna novaca. Ko ga jebe kojih, glavno da su miljuni u pitanju. Ti cili sritan, jeba te koja dobra vijest, a čaća ti plače jer mu je umra brat.

Isto tako u ovu kategoriju spada vijest kad muž dođe kući i kaže ženi “Ženo kaži dragička, dobija san 50.000 kuna u kladionici.” Ova vijest inače traje samo dan-dva jer… jasno je…

Dakle, sad kad smo malo pojasnili problematiku i podjelu dobrih vijesti, mogli bi i malo prozboriti o mojoj dobroj vijesti.

Sidin ja neki oko 8 i kvarat u firmi, radim strašno komplicirane poslove na svom OR (osobnom računalu), znači ispunjavan neke debilne tablice evidencije radnog vrimena, to mi sranje stoji u startupu da nebi slučajno zaboravija upisat jer je knjigovođa reka šefu da je kazna i do 60.000 kuna. Mogli su … miljun ako si zaboravija upisat 2 broja, jeben in mater.

I dok ja tako prdin u važ po toj tablici, zvoni moj džiesem, moj rođo, krv moja, zove mene, sad ćemo srati o njegovom trošku he he. A kako golden boy inače radi u jednoj firmi čija je djelatnost uvoz i distribucija sranja koja inače prodaje meni, pa ta ista sranja ja prodajen sirotinji sa skupe pare – dakle kompjutera – normalno je da se s vrimena na vrime čujemo malo nako šta ima, dis bija, jes jeba šta sa strane, itd.

I, kaže on meni da je nema dugo bija vanka države na nekoj pederani i da je bilo dobro i da je bilo gudiza i da je meni donija jedan gudiz koji će mi se vrlo svidit.

Ja odma skočija sa stolice, da svidit, već mi se avansno sviđa, iako još ni ne znan šta je. Da se mi razumimo, nije moj rođo bija na seminaru Podravke, pa dobija za gudiz 10 deka Vegete u limenom pakiranju.
On je bija na informatičkoj pederani i gudiz kojega je on dobija sasvim sigurno radi na baterije, ima puno botuna i mali displejić, a to ja najviše volin. I stvarno, kaže da mi je donija malu bežičnu tipkovnicu sa svim tipkama i ima mali USB stikić za komunikaciju, a da je sama tipkovica veličine ki malo veći daljinski upravljač.

Pa šta čekaš, šalji to odma Overseasom.

Kako se raspoloženje promini u vrlo kratkom vrimenu i kako čovik zbog jedne obične pizdarije kaže “Život je lijep”.

A baš san se nikidan uvatija u filozofskom razmišljanju kako san ja ozbiljan čovik, 43 godine u prknu, žena, dica, posal, obaveze, odgovornost, a u biti san malo dite kojemu je trenutno najbitnija stvar u životu komad plastike od 15 centimetara sa 50 botuna…