239 USB (by Lijena bitanga)

Cijenjena, uvažena i ugledna publiko, informatičke događaje vrijedne spomena na ovom renomiranom blogu nije imao samo informatičar Quark, to jest moja malenkost. Incidente vrijedne službene zabilježbe imali su nebrojeni informatičari svih kovova diljem lepe naše otadžbine.

Odavno nismo imali gosta na blogu, informatičara koji je odlučio izaći na binu i pod LED rasvjetom ovog cirkusa izrecitirati kakav zanimljivi monolog.

Kad smo se već dotakli gostiju na blogu, prije nego predstavim najnovijeg, da vidimo gde su se zaturili ovi koji su već bili na bini:

– Hysteria – čouk nije nigdi nesta, radi svoj posal, žena, dica. Čuja san se snjime nikidan, kaže da je dobro, drma ga kriza ki svih nas jedino špara na šamponu kaže koji će mu kurac ka od dlaka ima jedino obrve na glavi a njih opere ka se umije.

– ČZI – ni on nije nesta ali je uplovija u informatičke menađerske vode a tamo se ne događa ništa pametno, ako odlučin rastirat i ovo malo ljudi šta čita blog reću mu da napiše koji članak o excel pitama.

– Vedry – još iman sačuvan čet snjime iz đimejla: 27.02.2014. Alo šefe, šta ima? – 28.08.2014. A evo, pomalo. – 05.11.2015. Radi li se šta? – još nije odgovorija.

– Duksy – pita me prije godinu ipo dana da napravimo bukvar u elektronskom obliku, reka san da može. Otad mu se gubi svaki trag. A nije mi ni stiga objasnit šta je to elektronski oblik.

– Grintalo – i on je isto tu, čouk isto radi, žena, dica, pičke materne. Ima isti friz ki Hysteria.

– Krule – jučer san se čuja s njime, i on je dobro, bori se, trudi, nesmin više pisat šta mi je sve reka, nije bezbedno. I on ćelav jebo ga ja, pa šta je ovo tija san da mi blog bude bez dlake na jeziku ono ispalo bez dlake na glavi.

I sad dolazimo do najnovijeg gostujućeg informatičara, na sriću nije ćelav, legendu hrvatske informatike, uvaženog, renomiranog, uglednog i nadasve multiquotanog kolegu poznatijeg pod nadimkom Lijena bitanga.
Lijena bitanga je stara kuka, vrsni poznavaoc ne samo informatike nego i ostalih uzvišenih znanosti, čovjek kojem Taylor nije asocijacija na Swift nego na razvoj funkcije, uglavnom osoba najvišeg stupnja stručnosti koja smatra Balaševića ocem backupa (Računajte na NAS).
USB by Lijena bitanga

Nedavno sam bio na kavi sa vlasnikom XYZ firme (podaci nisu poznati niti redakciji), inače mjesta gdje sam prije podosta godina pazario svoj prvi LCD, uberjebački Xerox XL775D za pišivih iljadu maraka (marku gore-dolje). Bio je oko sto maraka skuplji od XL775 bez D ali mi je DVI već tada bio srcu drag.

Elem, oddriftao sam…

Pričamo ti mi tako skečeve iz života informatičkih prvoboraca i kaže on:

Uleti lik psujući sve i svašta u dućan, kune sve u 16. Ali sve po PS-u, bude on saslušao čovjeka i pomogao mu i sve kako se trebuje.

– Izvolite, mogu pomoći?

A lik ko iz topa:

– Dajte mi najjeftiniji printer, USB kabel i USB wireless adapter.

I misli si čovjek – Ajde, napokon netko tko zna što treba, da nije bulažnjenje. I klika on po kompu, složi jeftini inkjet, kabel i USB wireless, kaže čovjeku cijenu (parsto kuna, više manje sića), našto će ovaj:

– Eto, a ovi kreteni mi nudili najjeftiniji wifi printer za tri tisuće kn!

– Molim?

– Budu oni mene kurac pljačkali!

– Što vi planirate napraviti?

– Uzmem kabel, uključim USB adapter na printer i to je to.

Čovjek je samo kliknuo na brisanje ponude. P.S. Koliko vas je išlo tražit po blogu postove koje je napisa Krule?