Abortirani brand

Joj, ovoga san se maloprije sitija, pa kažen sam sebi: “Ćuku jedan, dobra je baza iako je stara ki biblija, mogas je stavt na fejsaru na pejđ.” Onda ope s druge strane mislin: moj životni stav je da nema diskriminacije i ako stavin bazu na fejs neće je vit ovi konji koji nemaju fejs. A da ne govorin o “naprdnima”. Bolje da napišen post ma kolko kratak bija, jel tako, tako je.

Molim vas da ne shvatite baš doslovno ovo oko diskriminacije, jer jer ne jeben ovce ni koze nego samo zgodne žene, plus toga kad bi mi ćer dovela zeta crnca veselija bi se unucima mulatima, ali kad bi mi sin doveja nevistu diplomiranu ekonomisticu reka bi mu: “Jebat bog mate, šta nis moga bit peder ki sav ostali svit negos mi doveja ekonomiju ukuću?”

Dakle, vidiću posli sa ženon koji mi je kurac dala danas da žderen i ločen, ali neki sastojak kojeg sam konzumirao mi je izazvao flešbek i sitija san se pizdarije od prije 15 godina. Svi informatičari starog kova koji imaju friz na Žan Luk Pikara sigurno će se sitit ove baze, jer u ta stara vrimena dobiti email od distributera je bija događaj par ekselans o kojem se u lokalnom informatičkom miljeu danima pričalo.

– E
– E
– Šta ima u vas, jel prodajete šta?
– A nako, ima nešto… e, znaš da smo jutros dobili email?
– Nemoj srat, iđen i ja vit ionako nisan palija Outlook Express tjedan dana. Skup brate ovaj internet.
– Skup, skup…

I u tim starim danima isto smo prodavali hardver, isto smo prodavali softver, isto smo glumili gljive ako bi nešto sjebali kod korisnika ili ako bi bilo DOA… u biti dosta toga je bilo isto na prvoj crti informatičke fronte, samo smo zadnjih godina dobili dobru logistiku u vidu trgovačkih centara koji nam služe kao showroom dok mi pokušavamo prodati knowhow. U, kako san ovo moćno napisa, sam sebi se divim.

Ovu staru priču o brandovima također možemo objasniti na jedini ispravan način, a to je pomoću podjele 1 2a i 2b gdje je 1 vječni brand 2a rahmetli brand i 2b abortirani brand.

1 Vječni brand

Ovo su brandovi koji se prodaju otkad je informatike u hrvata, pa čak i od ranije. Ovi brandovi su stariji i od proroka Izaije i prodaju se i danas i vjerojatno će se prodavati i u budućnosti. Renomirana imena poput HP, Asus, Goldstar koji je u međuvremenu prominija ime u Loši Goldstar ili skraćeno LG, Dell, Epson, Seagate, Logitech, Kingston… svakom pravom techno geeku izazivaju bale na usta.

2a Rahmetli brand

Ne viđan više ove brandove po distributerskim cjenicima, vjerojatno je i njima došlo iz guzice u glavu ili su ostali dužni vendorima. Vjerujem da se malo ko od ovih novokomponovanih mp3 informatičara sića imena poput Adison monitora, Belinea monitora ili Tomato matičnih ploča zbog kojih je svaki informatički servis ima na ulazu kain sa svetom vodom kako bi se serviser prikrstija da sastavljeni PC proradi. Zanimljivo kod ovih Belinea monitora je da san tek nakon 2-3 godine uočija da na monitorima ne piše Belinea nego Belnea, a točka od nepostojećeg “i” je bila napisana poviše okomite crte od “n”. Tu je i neizostavni bad guy JNC, direktno odgovoran za bezbroj egzekucija nevinog hardvera za što nikad nije preuzeja odgovornost.

Od good guys rahmetli brandova na hrvatskom tržištu moramo obavezno spomeniti Macase kućišta i AOpen kućišta. Slava im vječna.

2b Abortirani brand

Kao šta i samo ime kaže, abortirani brand je umra i prije nego šta se rodija.

I, tako mi mladi informatičari, koji smo bili u vojsci još dok je Reagan bija predsjednik Amerike, stojimo u butigi radeći svoje svakodnevne poslove trlanja Cat3 LAN-a, kadli ničim izazvan stiže email od renomiranog distributera informatičke opreme koji se u međuvremenu pribacija na poljoprivredu.
Kaže mail: “Poštovani, drago nam je da od danas možemo ponuditi i OEM monitore koji su vrlo pogodni da na njih otisnete svoj vlastiti brand npr. Sonison ili Nokison.”

E, kad smo mi vidili ove legendarne prijedloge Sonison i Nokison… bog te jeba još se i dan danas smijen… Da Sonison i Nokison… ha ha ha…
U biti, di je bila kvaka i zašto Sonison i Nokison?

E, dečki moji… puno toga vi ne znate, ali imate sriću da znate mene, a to je važnije od spoznaje Svevišnjeg.

U ta stara vrimena apsolutni car je bila firma koja je dilala monitore Adison. Prodavali su ih ko da ih dijele. Pretpostavljam da su se ubijali od novaca. E, sad, ovaj naš informatičko-poljoprivredni distributer je Pero Ždero hrvatske informatike. Poija je sve živo šta postoji i ne postoji i baš mi je drago da se zagrcnija. Baš san nema dugo priča (uživo) sa čovikon koji je PRVI distributer Belinea monitora i koji je izgubija distribuciju zbog agresive Pere Ždere. Pero Ždero je tija sjebat ove šta su dilali Adisona pa je tija pustit crnilo po tržištu sa Sonisonima i Nokisonima tako da zbuni kupca koji više nebi zna razliku između Sonisona, Nokisona i Adisona. Međutim, Adison je u međuvremenu oša u kurac sam od sebe, a Pero Ždero je proždera sve uključujući i četvrtu.

P.S. Nemoj slučajno da san koga utepija da je u Google upisa “DOA”.