EFIGS

Ušavši u svoju luksuznu limuzinu i upalivši motore, ja, moja squaw i moje mlađe mladunče udobno zavaljeni u boudoir sofu, inače standardni paket opreme francuskih limuzina, napustili smo elitni gradski kvart i uputili se impulsnom brzinom prema prigradskom seoskom naselju gdje u vlažnoj straćari živi moj prijatelj sa svojom squaw i mladuncem. Stariji je bija umoran, danas je bija u školi po ure, a i sluša je ministra, onog sa frizuron “Glup-Gluplji”.
Baš kad sam lomio preko duple pune, iz njihovog naselja izašao je kombi sa natpisom “Globalno sijelo”. Ništa čudno, jer kroz moj kvart svako malo prođe kombi s natpisom “Exkluziv”.

Ništa, ostavili smo u dnevnom boravku mladunčad da se igra i ženke da vode učene razgovore o parcijalnim diferencijalnim jednadžbama, a nas dvojica smo ošli u njegov ofis da vidimo za jedan poslić koji ćemo zavrnit ovih dana ter stjeći određeni financijski benefit.
Vrtimo se mi tu po cjeniku, gledamo šta ćemo i kako ćemo. Moramo paziti na dosta parametara da se sve skupa ne uruši i mi popušimo mogući dobitak, jer znate i sami da je situacija ne alarmantna, nego alarmantna x64.

Aj, nekako smo se usuglasili po pitanju hardvera, i to jedva jer je moj prijo uporno navija za jabuku, da ga jebala jabuka, a ja za apeja. Na kraju je ipak bilo po mome. Mislin, ono… nema veze.

Dok smo došli do softvera već smo dva puta praznili pepeljaru misleći se kolko su dvi squaw riješile jednadžbi. Vrtimo mi cjenik od softvera i oba dva komentiramo: “Ma da im jebem majku njima i ovoliko verzija, samo zbunjuju i nas i korisnike.” Srića, skrolali smo do kraja da nebi bilo…

Upo tog grintanja i spominjanja mame Gates i tetke peksinave Gates kaže moj prijo:

– Sve mi je jasno, ali koji kurac je ovo EFIGS?
– Majke ti ga spalim, pa kako to ne znaš?
– A ti ka znaš?
– Naravno da znan, English French Italian German Spanish.
– A mogli su…

Šta ću, dobar san čovik pa san mu ostavija epolete i zabilježija mu minus iz zalaganja.

Vratimo se mi kod ženki, računajući da su ispisale bar četri trgovačka lista jednadžbi, kad njih dvi držu katalog od AVON-a.