fra Vjenceslav 4

Otkaz

Kao kompenzaciju bježanja s posla u manje 10 dolazin na posal u manje kvarat. To ne znači da otvorin u manje kvarat, nego znači da dođen uvatit misto za parkirat luksuznu limuzinu. Fra Vjenceslav obično dolazi u “i 5”, a chief pun kurac docnije.

Jedno jutro stojin ja isprid radnje standardno u 8 i 5, standardno pušin i standardno gledan ko će prvi naletit za provokaciju. Gledan ja 8 i 15, nema još ove dvojice. 8 i 30, još ih nema. Jebemu mater, lako šta nema šefa, i bolje da ga nema, ali nikidan mi je fra Vjenceslav nešto grinta da mu je pun kurac svega i da će dat otkaz. U pičku materinu, da nije da otkaz?

8 i 40, evo fra Vjenceslava iza kantuna, zavrće svoje trkaće auto i ulijeće isprid firme. Čin je izaša ja odma: “Jeba te bog, šta si me pripa, mislija san da si da otkaz.” – “Nisan nego san zaspa, a otkaz ću dat u ponediljak.”

Uskrsnica

Moran biti iskren i priznati da san čak jedan put dobija uskrsnicu. Mislin, ne samo ja, nego ja i fra Vjenceslav. Uglavnom, bilo je to prije par godina. Par dana prije Uskrsa uletija šef i gurnija svakom 500 kuna. Ja, kao stari kriminalac bez puno teksta odma uzeja pare i presavio ih u stražnji žep s namjerom da ih ne prijavim ženi, već da se počastim kojim techno gadgetom.

Međutim, fra Vjenceslav pita: “Šta je ovo?” – “Kako šta je, pa uskrsnica.” – “Pa kad je Uskrs?” – “Vraćaj pare nevjerniče.”

Knjiga

Iako generalno ne podržavam sječu šuma, ipak dižen knjige u gradskoj knjižnici. Normalno, neću trošit svoje slobodno vrime za tu radnju, tako da uvik za vrime radnog vrimena trknen i vratin knjigu – dignen knjigu.

Kako san ja provokator starog kova, svaki put kad dignen knjigu donesen je u radnju (iako bi je moga odma stavit u auto) kako bi moga bacit koji upljuvak fra Vjenceslavu tipa “jebali te quadkopteri…”

I, tako san ovo lito diga knjigu, naravno o čemu bi drugome nego o matematici, fizici ili Vaseljeni. Doša ja u butigu, šef nešto pizdi, fra Vjenceslav isto nešto pizdi oko nekog uređaja, a meni se odma brk počeja cerekat.

“E moj kolega, blago ti se kojeg pametnog kolegu imaš to jest mene, vidi koju san vrhunsku knjigu diga. Ode sve piše o Fermatovom posljednjem teoremu.” – “Ajde jebi nedilju ti i to. To će ti kruva dat. Bilo bolje da si diga knjgu od Beara Gryllsa da znaš koje je drvo kaloričnije kad nam ove zime ne uđe pasa i ne budemo imali za plaću.”

Višak

Uvatija ja nikidan podjebavat fra Vjenceslava: “Trevija san ti nikidan ženu i mlađu ćer. Jebo te, mlađa ti je ćer ista mater, a starija ti je ćer ista stric. Moga bi ti napravt treće dite da bar neko liči na tebe.” – “Ajde jebi nedilju, koje treće dite, ionako imamo dvoje viška, non stop nešto pitaju.”

Blog

Pričamo mi o blogu i govorin ja njemu: “Jel ti znaš da su najpopularniji postovi na blogu postovi o tebi? Svi kažu da si legenda.” – “Ko je tebi dozvolija da ti pišeš o meni?”