Giant shit

Iako je svaki naslov posta debelo logičan, rijetko se potrudin objasniti zašto se neki post baš tako zove. Giant shit je jedan od najjačih filmskih dijaloga svih vremena i proglašen za “One of the most epic scene in the history”.

Pukovnik: You write “Born to Kill” on your helmet and you wear a peace button. What’s that supposed to be, some kind of sick joke?!
Joker: No, sir.
Pukovnik: You’d better get your head and your ass wired together, or I will take a giant shit on you!
Joker: Yes, sir.

Budući da je mjesto radnje ove scene ‘Nam i kraj njih dvojice leži dvadesetak rahmetlija, u kakva ga to govna pukovnik može uvaliti u kojima već nije?

Da bi smo što kvalitetnije pojasnili pojam Giant shit poslužimo se standardnim beskorisnim djelatnostima ljudskog roda kako bi ovu vrstu tegobe shvatili čak i oni kojima je poslodavac država.

Ukoliko nekom odvjetniku bane na vrata bakica sa nekim problemima oko neke njive ili zidića onda bi mogli reći da će dotični omastiti brk. Međutim, ako mu na vrata pokuca član HDZ i kaže “Spašavaj me, pa šta Košta da košta” onda bi se moglo reći da je odvjetnik upa u Giant shit. Naime, opće je poznato da su HDZ i SDP dva krila iste organizacije, UDBA-e, i kad se oni taru međusobno onda stvarno ispadne Giant shit.

Dakle, pojam Giant shit je samo jedna puzla džinovske informatičke slagalice koja ima 3 dijela, prigodno numerirana: 1, 2a i 2b.

1 Keyser Soze

Negdi se navodno dogodilo veliko sranje u informatičkom sektoru, ono tipa rikne RAID polje na HRT i odu u tri pičke mile matere sve snimke Mire Banjac i Branka Kockice, ali neprovjereno. A i da je provjereno, nema problema majstori su ionako spremili kernove na sigurno, dali Aleksandru Millesu na čuvanje.

2a Brigo moja…

…hvala ti šta si prišla na drugoga. Giant shit se dogodija zapravo, i to tvom kolegi iz prijateljske informatičke firme koji ti se požalija i kojeg si sa simpatijom i odobravanjem sasluša, a u sebi mislija “Neka ti je pederčino, baš mi je drago šta si izgubija dva dana za kurac i još izgubija čoviku podatke”

2b 127.0.0.1

Ima li ikakav normalni razlog otići u dućan informatičke opreme i kupiti kompjuter? Naravno da nema. Lipo uzmeš komponente, ali samo one koje ne možeš “Uraditi sam”, ostale “Uradiš sam” i imaš unikatni PC kojemu do savršenstva fali samo jedna mala sitnica: bilo bi dobro kad bi radija.

Odma u startu da kažen: nisan uspija popraviti ovaj projekt “Uradi sam u šupi”. A to šta san se izjeba ki kunac to je moj problem, a i također je moj problem šta svaki put kad bi “Uradio sam” doša bi reka “Zaboravija san ti reć, ali to i to…”

Sve u svemu, odma za početak, OVAKAV PC NIKAD NE IDE U INFORMATIČKI SERVIS. Dakle, ako onaj koji je uspija konstruirat krivuljarom ovaj trokut Sierpinskog ima s njime poteškoća u koja će tek govna upasti jadni informatičar kad bude radija inverzni inženjering. Znači prvi pogled odma otkriva informatički Giant shit. Drugi pogled otkriva plafon. Naime, nakon šta ti Giant shit uđe u servis pogledaš gori i kažeš: “O, jeben te bože, šta san ti skrivija?”

Letimičan pogled na prednju masku otkriva nam pregršt zanimljivih brodskih prekidača, kakvima se inače pale pumpe za pajanje, koji su idealno “Uradi sam” rješenje za switcherska ATX napajanja.

172_1

ATX ploča je taman stala jer je prilikom konstrukcije tolerancija bila u kategoriji “Skinhead”, dakle 0. Optički uređaji su ispod matične ploče, što je posebno zgodno jer se tako i inače konstruiraju desktop kućišta.

172_4

Ukoliko je pogled sa prednje strane bio iznenađenje, pogled sa stražnje strane obara s nogu. Tako da je bilo vrlo teško slikati ovaj svjetlopis iz ove perspektive. Dva napajanja za onboard grafiku su jednostavno “must have”.

172_2

Nakon mrcvarenja sa MEM testom, odspajanja i ponovnog spajanja uređaja, stavljeno je novo napajanje međutim razlog zbog kojeg je i doša u servis se i dalje pojavljiva. Uglavnom, sporadičnom vatrom potrošeno je dva dana, a kurca se nije napravilo i istog tog kurca se moglo i naplatit.

172_3

U ovakvim situacijama problem je u većini slučajeva tamo di prvo posumnjaš. Ploča. Međutim “Uradi sam” nije tija ni čut da mu je ploča neispravna.

– Kako može bit neispravna kad je nova?
– Kako nova jebala te općina, kad je stari socket i to još na DDR2?
– Pa kupija san je prije tjedan dana, kaže prijo šta mi je proda da je dobra.
– Čekaj malo, ja san stariji čoek a usput san i glup. Ti viruješ priji sa njuškala, a mene jebeš koji stojin isprid tebe?
– Pa čovik mi je reka da je ploča ispravna, da je zaminija sve neispravne kondenzatore.
– Čuj prika moj, u ovom računalu ne valja maderbord i ako oćeš mogu ti iz Čakovca naručit novi za četristotinjak kuna.
– A ništa onda…

Šta reći… nemoš uvik zaradit, takav je posal. Ali zato je fra Vjenceslav da najjači prijedlog: “A da mi čoviku poklonimo kućište?”

P.S. Nemoj slučajno da san koga utepija koga da je u Google upisa “kern”.