Informatički aprililili

Prema istraživanju IDC-a napajanja tvrtke JNC smatraju se najdugotrajnija, najkvalitetnija i najpouzdanija. U stopu ga slijedi MS, a tek manji broj korisnika svoje bi povjerenje poklonilo Corsair-u. Ovo je rezultat dvomjesečnog istraživanja tržišta, a obuhvaćeno je više od 70.000 kućnih i poslovnih korisnika.

Ured za Prostorno uređenje općine Kosori među prvima u Hrvatskoj je napravio migraciju na Open source. Već nakon dva mjeseca rada u novom softverskom okruženju vidljiv je napredak. Naime, ne samo da će broj izdanih građevinskih dozvola premašiti dvije godišnje, već su se počeli i javljati na telefon.

Japanska tvrtka Quadratronics, pionir u izradi računalnih kućišta, nakon 25 godina razvoja uspjela je proizvesti PC kućište koje nije ni crne ni bež boje. Glasnogovornik tvrtke Pi Nel nije otkrio o kojoj boji se radi, međutim ipak je u javnost procurila informacija da se radi o sivoj boji.

Softverski gigant Google jutros je dva sata bio offline. U međuvremenu je problem riješen, a iz izvora bliskih kompaniji dobili smo informaciju da jedan od osnivača, Larry Page, zbog testnog prelaska na Apple platformu nije dostavio na vrijeme stanje mjerila te im je obustavljena isporuka električne energije za 1.000.000 servera. Kompanija Google razmišlja o tužbi tvrtke JNC jer ni nakon dolaska električne energije oko 80.000 servera nisu uspjeli pokrenuti.

Poznata antivirusna tvrtka Symantec, poznatija po svom softverskom alatu Norton AntiVirus, jutros je dala objavu za medije: “Norton AntiVirus napokon je postao veći od Windowsa, stoga preporučamo svim korisnicima da na svoja računala prvo instaliraju Norton AntiVirus, pa tek onda Windowse.”

Logitech, tvrtka najpoznatija po kvalitetnoj periferiji, uz novu seriju miševa Logitech Gamer Laser BT GT-29 svim korisnicima poklanja kupon za kliniku “Polidaktylia” kako bi uz kiruršku intervenciju dogradili još 3 prsta na desnu ruku, koliko ih je stvarno potrebno za pravilnu upotrebu ovog 29-tasterskog miša.

Memorijski gigant Kingston na nedavno održanom roadshow u Zagrebu, u hotelu Antunović, svim posjetiocima je pokazao uživo memorijski modul od 4 GB DDR3-1333.

U sklopu programa “Decentralizirajmo Hrvatsku” Hrvatski sabor donio je odluku prema kojoj udaljenost sjedišta naručitelja i sjedišta isporučitelja informatičke opreme ne smije biti veća od 40 km. Iz tvrtke Kralj Računala poručuju kako će otpustiti 85% djelatnika.

Iz tvrtke Nero AG stiže objava za medije kako će korisnici od verzije Nero 17 ponovo moći koristiti ovaj program za snimanje CD-ova.

Sjeverna Koreja objavila je da daje u slobodno korištenje na neodređeni vremenski period svoju top level domenu .nk. Jedna od prvih zauzetih domena je hajduk.nk.

Zbog kvara na Cisco firewallu još neutvrđeni broj Kineza uspio je otvoriti account na facebook-u. Facebook je promptno reagirao te izbrisao novootvorene accounte. Čelnim ljudima Cisca kineski prijeki sud dosudio je doživotnu zabranu ulaska u Kinu.

Youtube.com je izvjestio da video clip predsjednika Ive Josipovića “Diabolezza” ima jedan hit, ali kako je IP adresa posjetitelja iz Kine sumnjaju da to ima veze sa nedavnim kvarom na Cisco opremi.