Informatika za snobove

Informatika je jedna od rijetkih djelatnosti ljudskog roda koja u niti jednom svom segmentu nije diskriminirajuća. Pojasnimo navedenu tvrdnju na način da shvate čak i oni koji su zabunom negdi klikli i došli ovdje.

Informatika, kao ponuda hardvera i softvera, ima sve za sve. Ima MS Office za bogataše i Libre office za sirotinju, ima PC računala za pametne i Apple računala za glupe, ali za razliku od građevine koja nema u ponudi lopate od 12 iljada Eura informatika ima pregršt artikala za najgluplji soj ljudi na planeti Zemlji – snobove.

Nemojmo miješati bogataše i snobove. Bogataš ima love i kupiće Merđu, ali snob je onaj koji kupuje kemijsku od 200 Eura.

Kupnja snobovskih stvari jednako je pametna, korisna i isplativa kao da armaturu za temelje ne date da vam napravi zidar za 3000 kuna nego angažirate konceptualnog umjetnika – bravara za 200 000 kuna.

Ajmo odma u samom startu demistificirati snobovsku bozu i ogoliti cara: kroz informatičke kabele šetaju isključivo nule i jedinice i da napravite patch kabel od po cola zlata biće apsolutno isti kurac kao i onaj od 3,14 kn sa nabave.net.

No, međutim, budući da ne želimo da se snobovi osjećaju diskriminirano i u strahu da se ne obrate Željki Markić renomirana tvrtka AudioQuest je izbacila na tržište vrlo, vrlo korektan proizvod po akcijskoj cijeni od 10000 dolara.

236_1

Neizvježbano oko bi reklo “Šta jebate, neš ti, patch kabel za spojit Hoću internet računalo sa Kasda modemom”. Je kurac.

Kao što vidimo na priloženom svjetlopisu ovo nije obični već audiofilski patch kabel, samo budala ne vidi strelice na konektorima u kojem pravcu ga triba okreniti. Također vidimo da je autor članka ukra baze s mog bloga jer bezobrazno i bahato kaže “Let’s stop and think about this for a moment”. Srića nije upotrijebija ono “sa Zakonom logike” jer bi ga tužija isti sekund…

Ako ste slučajno pomislili da ćete nakon šta kupite ovaj dragocjeni kabel odmah uživati u njegovim superiornim karakteristikama – prevarili ste se. Prije nego radne karakteristike kabela zasjaju u punom sjaju kabel je potrebno usvirati.

Usviravanje kabela je proces kad audiofil, nakon šta je spojija kabel na svoju opremu strogo pazeći u kojem smjeru da ga okrene, pusti da lagano svira nekih stotinjak sati nekog opskurnog jazz izvođača i skladbu za koju će i on sam reći “Ja to odsvira?”

Ukoliko audiofil nema vremena, može sa specijalnim CD-om napraviti ubrzano usviravanje ali u svakom slučaju kabel mora biti usviran.

Pravi izbor medija kroz kojeg prolaze nule i jedinice, idealan spoj između vašeg MAX-TV uređaja i Vivax televizora u boji je ovaj dragulj renomirane tvrtke AudioQuest – HDMI Diamond.

236_2

Kao što vidimo kabel je dug čak 16 metara jer su mudri inžinjeri iz AudioQuesta proučavali hrvatsku copy/paste arhitekturu iz 70-ih i ispravno uočili da DSL router stoji u hodniku 10×4 a televizor u tinelu 3.5×4 te su se samim time prilagodili tržištu, kako duljinom tako i cijenom.

Za bijednih 94 iljade i malo manje od 500 kuna dobićete vrhunski kabel, a šta je najbitnije napomenuti (a to sigurno nije za odbaciti) – dostava je besplatna.

Ukoliko baš niste u mogućnosti dati 90 i nešto kilokuna odjedanput čeka vas ugodno iznenađenje: za SAMO 7.873,25 kuna mjesečno možete platiti kabel na 12 rata i to BEZ KAMATA.

Prodavač je toliko siguran da će kabeli ići “ko halva” da vas već u kućici “Količina” čeka unešen broj 1 da vam slučajno ne utekne zadnji na lageru.

Da se slučajno vaša Pixma iP1500 u kojoj se nalaze punjene tinte od 15 kuna nebi osjećala zapostavljenom, u ponudi je također vrlo, vrlo, vrlo kvalitetan USB kabel. Za tričavih 879 kuna ovaj kabel na ispisu ispravlja č i ć, ije i je, a toliko je svestran da se osim printera s njime može i komad ozbiljne audiofilske opreme povezati sa vašim osobnim računalom i to na udaljenosti od čak 15 metara što RS-422 sasvim baca u sjenu i ropotarnicu povijesti.

236_3

No, međutim, ono što je najbitnija karakteristika Supra USB kabela su njegove iznimne audiofilske karakteristike.

I ovdje u priču ulijeću najveći prodavatelji boze na ovom planetu – recenzenti audio opreme. Toliko govana koliko oni mogu nasrat u jednom jedinom članku oko jednog šugavog USB kabela ja, a ja stvarno mogu srat, nisan uspija nasrat u 5 godina sranja na ovom blogu.
Pogledajmo samo taj ushit, taj zanos, to ovaploćenje… a zbog čega? Jer je utaka USB kabel. A šta Jovo Rašković nije živ, ima bi posla 24/7/365.

Kao što je vidljivo na donjem svjetlopisu solaže Kirka Hammeta su stvarno goli kurac ako se ne slušaju sa usviranim Supra USB kabelom. Citirajmo mlatitelja: “U usporedbi sa običnim USB kabelom iz dućana, Supra ima više detalja i jasnoće”.

Ma daj nemoj me jebat, nemoj me jebat pliz, pa takva sranja niti ja nisan pokušava uvalit squaw ka san je nagovara da se uda zame.

236_4

Svi ovi navedeni snoboartikli u nekim najluđim laboratorijskim mjerenjima u vakuumu pri 0 gravitacije na kalibriranoj i usviranoj opremi možda bi se i stvarno u 1729-oj decimali razlikovali od vulgaris USB ili patch kabela, međutim apsolutni vrh gluposti i pobjednik konkursa za najgluplji snoboartikal je torba za laptop od 10 iljada dolara. Ne govorimo ništa, neka slika kaže 1000 riječi.

236_5

Da san ja vlast svi ovi artikli bi se posebno dodatno fiskalizirali i Porezna uprava bi kupce periodično objavljivala na Stupu glupih.