Inspektor Blake

Poseren mu se u tepsiju i u kašiku ko je izmislija radnu subotu, a onome ko je izmislija dvokratni rad se poseren u usta.

Govori meni squaw: “Šta ti tipkaš i cerekaš se?” – “Ma ništa, tipkan za blog nešto u vezi posla.” – “A šta imaš tipkat više, jesi više istipka sve, pari da radiš išta na poslu…” – “Muč tamo pičkat materna, ajmo kastaš.”

Kad dođen s posla doma, pa kad ručan, pa kad se izbeljin na kauč, pa kad mi squaw kaže “Ajde linčino 4 ipo je, zakasnćeš na posal” onda bi popizdija. Nema mi gore stvari u životu nego kad dođen kuć s posla, pa još jedan put ić na posal. I tako 11 godina… pa kažu štas nervozan.

Ali kad se sitin da mi je radna subota zlo mi dođe. Da se mi razumimo, nije men tolko teško otić suboton odradit tih 4 ure, ali subota kraj radnog vrimena je megamagnet za razna sranja, pretežito hitne naravi.

Prošlu staru godinu – radna subota. Jebo te, pa kud baš na me? Ništa… doša ja ujutro na posal… čuj “posal”, pižđenje, i tako ja pizdio par sati. Ono, neko uđe po dva prazna CD-a pa onda po ure “Jesu dobri ovi CD-ovi za u auto?” – “A koje auto imate?” – “Citroen.” – “Jesu.”

I, taman 20 minuta prije kraja radnog vrimena ja nesmotreno promislin “Uf, dobro je, gotovo je i ovo sranje od godine” kad ono kurac. Ulazi neka polovnjača unezvijerenog pogleda sa torbom od laptopa. “Jel vi popravljate laptope? Znate, hitno mi je, ne mogu dignit Windowse, a idem na put.”

O, grk te zguza… pa si došla mene jebavat. Aj, izvadija ja taj laptop iz torbe, jer da san pustija da ona to napravi brada bi mi narasla, spojija ja to brže-bolje, kresnija, vrti Windows, vrti, vrti, pa restart…

“Gospođo, pao vam je operativni sustav, izgleda da će tribat reinstalirat sve iznova, a to bi moglo potrajati.” – “A ja bi volila kad bi vi to odma meni napravili.” – “Hm, gospođo subota je, kraj radnog vrimena, a za ovo mi treba bar 2-3 sata, moraćemo ovo ostavit za ponediljak.” – “Ajme, kad bi vi bili tako ljubazni…” – “Gospođo, stara godina je, subota je, za 10 minuta je kraj radnog vrimena, posao koji vi tražite traje najmanje dva sata… nadam se da shvatate da govorim o dva sata kao najidealnijoj situaciji bez da se išta zakomplicira…”

Međutim, polovnjača je uprla u pičku materinu. Na njezinu veliku žalost i na moju dvostruku sreću, uprla je u krivog. Kao i svakom pravom genijalcu, pala mi je na pamet spasonosna ideja. Budući da laptop nije tribalo restartat, jer se sam restarta cilo vrime, pritisnija ja F8 i diga ga u “Safe Mode”. Digli se Windowsi, polovnjača kurca ne kuži. “Evo gospođo, radi, imali smo sreće.”

Naplatio joj 100 kn bez računa u “manje minut” i ostavio radnu subotu da je požderu Langolijeri.

Jutros je isto bilo prirodnog magnetizma. Dikod se zapitan di su ti ljudi priko tjedna. Jebo te, 100% su na psihijatriji pa ih vikendom puštaju.

I opet bonaca do 90% radnog vrimena i, naravno, kad san već lagano izvuka sve tunje i spreman se dignit sidro, počinje ulijećati ekipa koja je dobila izlaz za vikend.

Prvi ulijeće, a ono… ne znan oće li taj ikad jebat u životu. Uša je ki u kuću strave “J J J Jel imate punjača za laptop?” – “Imamo.” – “A jel ima žuti konektor?” – “Ima Mićo cili redenik konektora, a bogami ima žutih kolko oš.”

Po ure je on tu gleda te konektore “Možda je ovaj, šta vi mislite?” A šta ću mislit jebala te općina, šta ja znan koji ti laptop imaš… Na kraju je oša i ka san ponovo sija za kompjuter ima san 24 notifikejšnsa i 4 mesiđa na fejsu.

Kako šećer uvik dođe na kraju tako je i jutros taman kad san sidro bacija ispod prove i poklopija škaf uletija rođo, isti onaj inspektor Blake iz “U autobusu”. Ulazi rođo i drži papirić u ruci na kojeg mu je mudre misli napisao njegov jaran “koji se razumi u kompjutore”.

Pita inspektor Blake “Jel imate UTP kabela sa sajlom?” – “Kakvom sajlom?” – “Kako kakvom sajlom… sajlom.” – “Oprostite, UTP kabel je UTP kabel, može biti refužo, a može biti i patch kabel raznih duljina.” – “E, taj mi patch triba od 30 metara sa sajlom. Triban rastegniti kabel za internet između dvi kuće pa mi je reka moj prijatelj koji se razumi da će se UTP kabel obisit u zraku pa da kupim UTP kabel sa sajlom.” – “A to mislite… nisam vas odmah shvatio. Nažalost nestalo nam je tog kabela, doći će za petnaestak dana. Ali imate kraj kazališta odlično opskrbljen informatički dućan, oni će sigurno imat.”