Korisnik XY

Dikod stvarno pomislin kako je u pravu ekipa kad mi kaže “Jebemu mate jes ti glup čouk, šta nis koji kurac iša u penziju ka se moglo, nego se jebeš s otin kašetama po gradu”.
A onda opet s druge strane dikod se dogodi događaj zbog kojeg vridi sav trud i zajebancija, događaj kakvih u penziji nema.

Događaj di ti neko na šibenski, dalmatinski način kaže da cijeni tebe i tvoj rad.

Dakle, kao što smo u prethodnom postu ustanovili, korisnička baza je široka i ako se ne uvede adekvatna klasifikacija dotičnih postoji opravdana sumnja da zabunom nekom dam nekakav popust, šta se možda ne čini strašno ali bi moglo rezultirati time da umisto kupnje Marlbora na pumpi počnen motat.

Korisnik XY je rijetka zvjerka među korisničkim življem, a iz kodnog imena jasno je vidljivo da najbrže plaća svoje račune (X) ali isto tako da mu se sranja događaju isključivo naveče i vikendom (Y).

Tog lepog sunčanog dana, sredinom meseca Jula 2016 godine, odlučio sam da popodne provedem na renomiranoj gradskoj plaži na rijeci Krki, gradskoj plaži Banj, na kojoj san se kupa i prije 30 godina samo šta se onda zvala Mangan.

Ka iđemo na kupanje svi onda mi triba Dajc za sve arganje šta ih squaw ponese, a ka iđemo ja i mala sami onda se nosi šugaman i maska.

Osobno preferiram “tuljansko” kupanje, dakle otplivam nekih 10-15 metara od kraja da se u miru ispišan i onda plutan ki tuljan dok mi ne dopizdi. Jedino šta svako tolko dignen glavu i pogledan prema stvarima na kraju da mi nebi koji mulac mrknija iz žepa onih 10 kuna šta mi squaw dade da maloj kupin sladoled, a ja s njima operen limuzinu u praoni.

Ka san se napokon nasuka u plićaku i nekako dopuza do šugamana iša san zapalit duvan i usput provjerit mobitel jel ko zva. Naravno, 3 propuštena poziva i 1 sms i to od iste osobe.

A di tebi gori ćerce petnajst sedmog u petak u 6 uri popodne jebem li ti tetku garavu… Neznaš jesu li gori ovi uhljebi koji su 2 miseca lita na godišnjem, a plata ide, ili ovi po privatnim firmama koji radu od jutra do mraka i non stop zovu nas, jadne informatičare za svaku pizdariju. Šta ću, zoven ženu da vidin di gori, zvala je tri puta i poslala sms “Javi se, hitno je”

– E
– E
– Šta je jebate di gori
– Ajme gori, hitno je da ne može bit hitnije, ja san ošla kući ali šef je tamo i biće u kancelariji dok ti ne dođeš.
– OK, ali daj da malu izpanulan iz mora, pa dok je odveden kući, a moran se i posrat… reci mu da ću doć oko 8
– Može

Nekoliko stotina sekundi prije 8 parkirao sam luksuznu limuzinu isprid preduzeća od Korisnika XY, ugasija CD na kojem mi je taman svirala “Solar Prestige a Gammon” i izlazivši iz vozila pogledao sam u nebo “svevišnja konstanto daj da ova večerašnja funkcija nema puno točaka infleksije i da joj limes ne bude u pički materinoj”.

– Di si sokole jebo te, ti se kupaš dok ja ginen ode.
– Jesan se ja za to borija da uživan na plaži il da se ode jeben s tobon?
– Šta si izborija izborija si, saš se jebavat ode s menon.

Problematika softverskog incidenta nije bila nešto komplicirano, čak dapače korisnik bi je sam riješija, ali je zapeja na standardnoj informatičkoj greški tipa “NO KEYBOARD DETECTED PRESS ANY KEY TO CONTINUE”.

Pa dobro jebemu mater, jel može išta proradit iz prve? Da ga bar mogu napast da ima ilegalan softver ili da mu je neko uvalija krš sa JNC napajanjem i Tomato maderbordom, nego čovik ima sve po PS-u ali nešto jebe naše kokoše, a nije pivac.

Jebeš ti men sve, ali ja nakon ovoliko godina bavljenja informatikom sa sigurnošću mogu reći da jedino virusi iz prve i bez greške proradu. Još se nije dogodilo da je rođo dobija mail sa attachmentom Invoice.zip i da je napravija dvoklik i da mu se na ekranu napisalo “error installing virus”.
A ovaj legitimni softver, koji u većini slučajeva gušta manu isusovu, to su sve programirali šampioni u skladu sa feng šuijem. Došlo mi je da mu primistin zahodsku školjku kraj ulaznih vrata.

Sve u svemu, tu smo mi neko vrime srali o svemu i svačemu, naravno najviše protiv države, a ujedno sam mu kao stariji kolega privatni poduzetnik davao mudre savjete poput “slušaj, ako želiš zaraditi nesmu te uvatiti”. Ja bi svako tolko nervozno kliknija i onda opet čeka dok se ono govno od progress bara napuni.

Svevišnja matematička konstanta je ipak čula moj vapaj za jednostavnom funkcijom i u jednom trenutku san oduševljeno reka “a fala kurcu više”.

Nakon šta smo sve pogasili Korisnik XY mi se veselo obrati:

– Sokole, spasija si me, piši račun iđemo ča
– Čekaj jebo ga ti, prvo pišen radni nalog pa posli račun
– Piši šta oš i kolko oš
– Čuj, ti si mi stranka jedna od boljih, napisaću ti 300 kuna
– Šta 300? Jeba te bog, piši 600