Legendarni hardware

Tokom godina smo uporno tražili načine kako od ukupnog prihoda dati što manje državi, kako od gotovine koja je ušla prijaviti što manje, po mogućnosti ništa. Međutim ipak smo nastojali (sam nastojao) kvalitetu prodanih komponenti držati na što većem nivou, po mogućnosti na najvećem. Malo koji komad informatičke opreme može oduševiti hardveraša koji svaki dan privali priko ruke tonu hardvera, ali evo nekih komponenti koje su se meni tokom godina pokazale kao najpouzdanije, najdugotrajnije i komponente koje nisu imale reklamacija ili su ih imale zanemarivo malo.

kućište Aopen HQ45

grafička kartica Matrox Millenium G400 Dual head

monitor Nokia 449X

matična ploča Intel Sun River SR440BX

miš Logitech B47

Uglavnom rijetko kad sam ima problema sa Aopen kućištima i napajanjima, Intel matičnim pločama, Silverstone napajanjima, Kingston memorijom, Gigabyte matičnim pločama, Logitech tipkovnicama i miševima.

Ako neko misli “šta ovaj pizdi, razumin kvalitetno napajanje, ali kućište?” njemu odgovaram sljedeće: Razlika između kvalitetnog i robustnog kućišta kakvo je npr. Aopen HQ45 i kućišta QubaTronics (to san izmislija) je u debljini lima, završnoj obradi (nema krvi dok sastavljaš računalo), pravi kut odnosno kantun kod Aopena iznosi 90 što kod šrotexa i nije bija slučaj itd itd. A po mom skromnom mišljenju kvalitetno kućište i kvalitetno napajanje je osnovni uvjet da PC radi.