Mi i Oni

Zašto pas liže jaja?

Duboko i istinski sam uvjeren da čouk može sam sebi popušit kurac da bi za misec dana kurve prve kupile prazne boce po kantama od smeća.Mi

Prije nekog vrimena bili ja i squaw na jednom predavanju koje je imalo vrlo zanimljivo ime “Oni nas prisluškuju”. U opisu predavanja je pisalo da predavač održava kontakt sa Assangeom i Snowdenom, borcima na prvoj liniji između nas i “njih”, i da raspolaže sa vrlo zanimljivim i ekskluzivnim informacijama.

Jebate grk, kažen ja squaw, ovo nesmimo propustiti, biće govora o Asanžu i Snoudenu – Koji su to? – Ona dvojica iz Lidlove kuhinje. 

Zvučna imena, visoka tehnologija, prisluškivanja, žice, routeri, protokoli… ima li ikakve šanse da to bude loše? A najviše me je veselilo šta ću napokon saznat ko su to “oni”.

Šta će jadna squaw, di njezin gospodar tu i ona, uputimo se mi prikladno sređeni. Ona ki da ide na predavanje, a ja ki da san se zaletija jedan tren do Solin Građe po kil brukava. Nakon šta san se pravija da ne čujen “Štaš ti takav ić?” sili smo u luksuznu limuzinu i nakon tri kruga naša san parkirno misto udaljeno 15 minuta strojevog koraka od dvorane i 5 minuta laganog hoda od stana.

Činjenica da je predavač žensko nije me baš nešto pretjerano oduševila, međutim saznanje da se radi o renomiranoj i uglednoj kazališnoj redateljici upalila mi je lampicu “Offtopic alert!” Naivno san mislija da će predavanje i prezentacija vrviti od slajdova farmi servera, rackova prepunih komunikacijske opreme, tisuća i hiljada treptajućih dioda i cool programa, kad ono kurčina. 

Ova je par puta pričala sa ovom dvojicom iz Lidla i napravila neko Labuđe jezero u nekom pozorištu ili bioskopu u Njemačkoj, a nama tutušima prikazala video neke mutave ekipe na pozornici. Cilo vrime san šapća squaw na uvo “Jebate sranja” – “Molin te samo nemoj ništa pitat ni javljat se, već san skoro zaspala a i piša mi se”.

Šta ću, već san ispuca bonus minusa za tu veče pa san je skrušeno posluša.

Oni

Mislim da pitanje nije da li nas prisluškuju i prate, mislim da pitanje čak nije ni tko su “oni”.

Da li nas prisluškuju i prate? Naravno da da. Možemo li se protiv toga boriti? Više ne.

Tko su “oni”? Sve i da imamo listu sa imenima i prezimenima, osim Karamarkovog sva bi nam bila nepoznata i ništa nam nebi govorila. A i šta bi im mogli? Zalipit dvi u timun ka ih vidimo na cesti? Takvi se ne gibaju po cestama po kojima se mi gibamo… bar ne u istu uru.

Mislim da je pravo pitanje: zašto nas prisluškuju i zašto nas prate?

Upalite Google i upišite ime svoje babe i stisnite “Google pretraživanje”. Ukoliko vam baba nije bila u mlađim danima predsjednica AFŽ-a jedino šta će vam Google javiti je “Pretraga – Vaša Baba – nije pronašla niti jedan dokument.”

Sad upišite svoje ime.

Devedeseti i devet posto sadržaja koji se na internetu nalazi o vama kreirali ste vi sami.

Jel moraš svaki put kad napraviš đir sa biciklon dignit to na Stravu pa onda na fejs? Jel se moš samo vozit i uživat u prirodi?

Jel moraš svaki put kad sidiš u kafiću napravit check in na lokaciju? Šta nije bolje gledat pičiće kako prolazu nego skrolat na ekranu od 5 cm di je caffe Kod Škveranina Mate?

Jel moraš sa facebook pluginom komentirat na svaki članak na portalima?

“Oni” – to su vaš šef koji vam kaže “Pizda ti materina bija si na bolovanju prošli tjedan a dva puta si se uspeja na Kamenar”, 
to je vaša žena koja vam kaže “Đubre lažljivo men si reka da imaš posla a vidila san da si napravija check in u Enigme ko zna skin si bija”
i to je vaš prijatelj koji vam kaže “Pederu smrdljivi nis mi tija posudit 200 kuna a na fejsu se kurčiš sa novim Puma patikama od 700 kuna”.

A prisluškivanje? Apsolutno me boli kurac šta će neko slušat razgovor između mene i squaw “Kaš doć kuć?” – “Ka dođen.”

Zašto pas liže jaja? Zato šta može. Zašto vas prisluškuju i prate? Zato šta mogu.

P.S. Nemoj slučajno da san koga utepija da je u Google upisa “AFŽ”.