Norton Commander

006_1

NC je bija komad softvera s kojim smo stvarno zaradili plaća i plaća. Kako? Recimo zove korisnik i kaže da mu ne radi Internet. Izađeš na intervenciju i skužiš nakon 4 sekunde da mu je uključen “Wait for dial tone before dialing”. Ako ga odma mudro isključiš i Internet proradi šta možeš naplatit za 2 minute posla? Ništa… a to bi napravija svaki mladi i nadobudni informatičar željan dokazivanja.

Zato bi ja lipo ostavija tu kvačicu uključenu i upalija Norton Commander na full screen. Onda bi jedno po ure kopira direktorije, pa ih tamo brisa, pa opet kopira i tako pizdija i pušija i obavezno bi dobija kavu i sokić. Gazda svako malo dođe i normalno kad vidi plavi ekran pun bilih slova misli u najmanju ruku da san ja iz NASE. “Oće li to meštre?” – “Aaaaaa ne znan,nije mi drago ovo, vidićemo” – “Samo ti napravi, jebaću ja njima svima mater neće više niko za oti kompjuter sist… i šifru da si mi stavija jes čuja!”

I tako ja kad mi dopizdi ugasin NC, isključin kvačicu, dernen 300 kunića i svi sritni…osim onog mladog i nadobudnog informatičara.