Osveta Šveda

Šta od švedske ponude najviše volin? Volin šveđanke na benzinskoj pumpi, volin ABBA-u, (u stvari volin A i A, ko jebe B i B), volin Volvo… A najviše volin Šveda. I to ne ‘a Šveda’ nego ‘the Šveda’, junaka iz posta Pakleni šund.

Šta vi mislite da Šved nije vidija i skužija šta se dogodilo? Stara je to kuka, ništa njemu nije promaklo.

Dakle, nakon dva miseca dolazi Šved ponovo u našu gambužu. U biti je doša kupiti tinte i donija je sobon onaj mali pederaški noutbukić. Pita “Jel tu meštar za kompjutore?” Javin se ja iz zapećka, u kojem sam klečao na kukuruzu zato jer nema posla, “Tu sam, iza, izvolite”.

Doša Šved do mene, potpuno nesvjestan činjenice da stoji kraj žive legende, i vadi noutbukić iz torbe i govori da ima nekih poteškoća sa slanjem maila. Budući da koristi VIP stick mudro san pretpostavija da ima krive postavke za odlazni server, međutim nisan tija ništa komentirat, prije nego vidin, i bacat se prsimice u potok. Sve u svemu, problem mu je bija u tome šta može normalno primati i slati mailove, ali ne može poslati sliku. Kako je njegov mail provider Telia, e-mail mu je ime.prezime@telia.se

Mail je klasični web mail, samo toliko šugav i čemeran da uopće nema opciju za atačiranje datoteka, tako da je jadni čovik prisiljen koristiti e-mail ko SMS. E, sad, upali smo u kašetu brukava i Šved gleda u mene ki u boga i govori: “Ma jasno je meni da ne mogu poslati sliku na mail, ali možeš li ti izmisliti koju toplu vodu da ja ipak šaljen?”

“Naravno da mogu izmisliti, samo moraćemo otvoriti acc na hotmailu” (jedan put da je i Microsoft bolji od nekoga). Kaže Šved da nema problema, samo da ću mu morati pokazati kako se to radi i jedan put iskontrolirati kako on to sam radi da budemo sigurni da mu se cili postupak ugravira u moždanu masu.

Dakle, nakon šta smo obavili ove radnje, pribacili smo se u prednji dio butige, na komandni most. Šef se tu muva, ali se maka malo da mogu čoviku dodat tinte i naplatit. Dvi tinte – 300 kuna. Pita Šved “A koliko za ovo namištanje e-maila?” – “Ma nema problema, vi ste naša stranka, možemo potrošit deset minuta na vas.”

Šved vadi dvi od 200 i daje mi. Ja uziman iz blagajne 100 i pružan ih prema Švedu, ali Šved mi vraća ruku prema meni i migne: “Ne triba, spasija si me, popi kavu.” Zahvalija san se Švedu i mrtvo ladno presavija 100 kuna u stražnji žep.

Nakon šta je Šved oša, vratili smo se tekućim zadacima izgovarajući jednak broj riječi kao i kod prošle manće: nula.