Ravnatelj

Svako toliko čovik čuje provalu koju proglasi sranjem godine. Svakih 10 godina čovik izvadi iz primozga 10 godišnjih provala i proglasi provalu desetljeća. Ako su provale svojom kvalitetom ujednačene, onda mora malo promislit koja je najgluplja. Ja san jednom čuja provalu koju san odma proglasija glupost desetljeća 2001-2010.

Dakle…

U svakom gradu postoje redikuli. Ako neko ne zna šta je to redikul kako da sad to objasnin da svi skužu? Gugl. Dakle redikuli mogu biti nenormalni i to se odma vidi (šetaju po prigradskim cestama na uru posli ponoći, on a regjular bejzis), a mogu biti i pod navodnike normalni, tako da se triba malo družit sa takvim redikulom da skužiš da je redikul. Pametnome dosta 20 minuta.

Tako mi u butigi radimo, pizdimo i sve one stvari koje se rade u maloj informatičkoj firmi. I, zvoni telefon. Javija se CEO. Zove direktor jedne škole, srednje ili osnovne nema veze, recimo za priču da se škola zove Boško Buha.

Inače tog lika poznamo, redikul samo takvi. (Biće o njemu još jedan post možda i dva.) Kad je posta diša (priko politike naravno) akademska zajednica je odvalila od cereka. Insajd informejšn.

I, sad taj čmar davi šefa za neke pizdarije, a ovaj samo preusmjerija lopticu na mene. Javija se ja, bolje da ne kažen šta je tija, uglavnom tija je da mu pošaljen ponudu za nešto šta gušta 800 kuna, ma neki gudiz. Dobro, kažen ja, sad ću provjeriti kod dobavljača koji model je isporučiv, pa ću ti poslati mail, koji ti je mail? Kad je on reka ja lega od cereka. Pazi koji mail je lik smislija :

direktor.bbuha@gmail.com

Mislin… ovo je nevjerojatno. Svi direktori svih državnih institucija imaju mail na gmailu. Inače ako niste znali možete pisat direktno Obami na email president.usa@gmail.com. Ja san baš nikidan posla email na adresu direktor.uskok@gmail.com i prijavija neke ljude. Naravno, sa svog gmail acc-a. Očekivan noćas rotirke po gradu.

Dokle ide ljudska patnja? Ljudi moji, pa jeli to moguće?

Šta je najgore, on tim mailom po defaultu barata, dopisiva se ko zna s kime i to je sigurno službeni školski mail. Anb-faking-livibl.

Ne triba niti govorit da Ministarstvo obrazovanja uopće nema problema šta se tiče pojma “security breach”. Svi važni dokumenti i korespodencija se čuva na guglovim serverima bez problema. Ponude, natječaji, interni naputci, razno-razni dokumenti… Naš dragi diša može pristupit svom elektronskom poštanskom sandučiću iz cyber-burekdžinice u Vitezu.

I kako sad ovo na kraju komentirat?

Da mi je samo vit kakve je vizitke da napravit…