Skupo govno

Evo, koliko se godina bavin kompjuterima, tamo negdi od ’83 pa do dana današnjeg, ali nikad nisan kužija neke stvari u informatičkoj industriji. Možda san prirodno glup, možda san tutuš, možda su svi u pravu, a ja u krivu, ali nikad nisan moga razumit sadomazohizam Mac korisnika.

O čemu se tu radi? Neman pojma, ali znan najčešće rečenice ljudi koji kupuju tu kašetu brukava.

1. “Stari, meni sve radi” – a šta meni ne radi jeben te tupa, stavi orginal vindoze na normalan PC, upali Windows update, kupi licencu antivirusa za 250kn pa ćeš vit da si itnija 1000 Eura u vitar.

2. “Stari, Mac izgleda vrhunski” – stari meni Mac izgleda ki kašeta brukava, nebi da moje Antec desktop kućište za 2 Mac-a.

3. “Stari, mek se ne kvari” – ma kakvi, unutra je Dominion tehnologija iz budućnosti… Znači ne postoji Mercedes servis? Ne postoji Ferrari servis? U Mac-u je hard disk iz svemira? Dašta se nego kvari, a kad se pokvari jeba si mačku mater.

Ima toga još, ali neda mi se tipkati pa ćemo zaključiti. Mac korisnik plati 2000 Eura za PC u aluminijskom kućištu, čeka ga 45 dana, misli kako mu se neće pokvariti i kako spada u “ekskluzivni klub” korisnika računala, a u stvari je popušija duplo gore nego da je upa u multilevel marketing jer se za njih bar ne zna, a on se hvali svojom glupošću.